sobota 26. října 2013

Jsme na správné cestě, a proto ničeho nelituji



Za obrovské úsilí v kontaktní kampani a v celkové propagaci Svobodných jsem panu předsedovi Petrovi Machovi a všem našim podporovatelům poděkoval v tomto textu

Nyní chci velice poděkovat všem 122 564 voličům, kteří se rozhodli v těchto volbách Stranu svobodných občanů svým hlasem podpořit. Mnozí z nás asi čekali lepší výsledek, ale pravdou je, že těch získaných 2,46 % není žádný důvod ke zklamání. Právě naopak. Vybudování ideově stabilní politické strany stojící na pevné členské základně s širokou podporou veřejnosti není otázka jedněch voleb ani jednoho volebního období. Je to časově mnohem náročnější proces. Proto je na místě vyjádřit jednoznačnou spokojenost s rozšířením základny voličů Svobodných z 0,7 %, získaných v roce 2010, na letošních 2,46 %, což je, prosím pěkně, tři a půl krát víc. A, jak správně zaznělo v oficiálním stanovisku, jako jediné pravicové straně se nám v těchto volbách podařilo výrazně posílit.

Svůj hlas jste nevyhodili


Díky tomuto evidentnímu úspěchu Svobodní dostali velkou příležitost ještě více zintenzivnit šíření svých myšlenek napříč společností. A jsou připraveni ji naplno využít. Proto jsou jakékoli námitky o propadlých hlasech irelevantní. 

Velkou výhodou a hlavní silou Svobodných je, že sami sebe umí propagovat v přímém kontaktu s voliči, a že v našich řadách je hodně ochotných dobrovolníků, kteří rádi přiloží ruku k dílu. Velice mne proto těší množství pozitivních komentářů na FB stránce Svobodných. Upřímně jsem se odlivu příznivců pro nepřekročení 5% hranice trochu bál. Ale jak je vidět, opak je pravdou. Pro všechny, kdo se na předvolební kampani Svobodných podíleli, jsou všechny povzbuzující komentáře a vzkazy velice důležité. Jejichž společné sdělení je totiž jednoznačné: Nic nekončí, věříme vám, pokračujeme dál.

Volbu a podporu Strany svobodných občanů ani v nejmenším nevnímám jako zahozený hlas, ale jako důležitý podíl na stabilizaci její pozice a samozřejmě na dalším posilování na české politické mapě.

1 komentář:

  1. Očekával jsem od toho víc , nic méně zůstávám optimistou . Dobře jsem věděl koho volím a proč ho volím , příště to budu vědět zase zcela přesně bude to strana svobodných občanů . A také si dobře uvědomuji že Evropská unie je nereformovatelná a je třeba z ní vystoupit pokud chceme dosáhnout skutečné reformy CR .

    OdpovědětVymazat